Bộ đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 5 | Daohongdonvenus.com

Bộ đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 5

Bộ đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 5 có đáp án đi kèm là tài liệu tham khảo nhằm giúp các em học sinh ôn tập và củng cố kiến thức của môn tiếng Anh. Hi vọng với tài liệu này sẽ giúp các em học sinh có thể tự ôn tập và chuẩn bị thật tốt cho các kỳ thi tiếng Anh trong năm. Sau đây, mời quý thầy cô giáo và các em học sinh cùng tham khảo.

TEST 1

I. Put the correct verbs form of the sentences.

1. She (give)_______ me a book last month.

2. Why you (make)_______ a cake? Someone (come)_________ to tea?

3. Tom (never be)_________ to Hanoi.

4. Weoften (go)_________ fishing in the summer.

5. Mybrother (begin)________ looking for a job in January. He still (look)__________ for a job now.

6. His father (die)________ of cancer at the age of 60.

7. Do you feellike (go)________ the theatre or would you rather (watch)________ TV at night?

8. I (not have)_________ much time for entertainment these days.

II. Use the words and reorder the sentences.

1. didn’t/ do/ his/ homework/ he/ yesterday.

………………………………………………………………………

2. do/ prefer/ or/ books/ you/ films/ which/ ?/

…………………………………………………………….…………

3. English/ father/ a/ teacher/ good/ my/ is.

……………………………………………………………….……….

4. will/ he/ the/ theatre/ go/ with/ to/ girlfriend/ tomorrow/ his.

………………………………………………………………….……

5. born/ I/ in/ 1992/ was/ Hai Phong/ in.

……………………………………………………………………….

III. Choose one word whose underlined part is pronounced differently. Identify A, B, C, or D.

1. A. volunteer B. object C. rod D. annoy

2. A. device B. assistant C. rise D. ripe

3. A. tube B. supermarket C. cupboard D. usual

4. A. safety B. pane C. demonstrate D. wardrobe

5. A. socket B. uniform C. export D. store

IV. Choose the best answer.

1. What___________you__________ next weekend?

A. do/ do B. are/ do C. did/ do D. are/ going to do

2. Where is Tony from? ~ He is from____________.

A. Vietnamese B. American C. Singapore D. Singaporean

3. YesterdayJohn________ go to school because he__________ a toothache.

A. didn’t/ had B. doesn’t/ has C. didn’t/ has D. doesn’t/ had

4. Isometimes go___________ in the winter.

A. ski B. skiing C. to ski D. to skiing

5.___________ are you going this summer holiday? – I’m going to Paris.

A. How B. What C. Where D. Who

6. We want to have agood time___________Hanoi.

A. on B. at C. for D. in

7. Hoa___________ a letter to her pen friend now.

A. is writeing B. is writing C. writes D. wrote

8. It takes about thirty hours_________________ from Hanoi to Ho Chi Minh City.

A. to fly B. flying C. fly D. to flying

9.___________ is it from Hanoi to Hue? ~ About 900 kilometers.

A. How old B. How C. How far D. How many

10. There are four______________ in my country: spring, summer, autumn and winter.

A. season B. seasons C. people D. students

TEST 2

I. Put the correct verbs form of the sentences.

1. In the early 1800s, onlyBritain (go)_________ though the industrial revolution.

2. My wife andI (travel)___________ to Mexico by air last summer.

3. Jane (be)_________ here since last week.

4. I (never see)___________ anyone more punctual than your brother.

5. His father (die)__________ of cancer at the age of 60.

6. you (hear)__________ the wind? It (blow)_________ very strongly tonight.

II. Circle the word in each group which is different.

1.A. mirror B. Photo C. picture D. newspaper

2. A. fridge B. washing machine C. stereo D. cooker

3. A. behind B. Until C. near D. next to

4. A. third B. Second C. one D. first

5. A. tomorrow B. Christmas Day C. birthday D. weeding day

III. Choose the words or phrases that are not correct.

1. They traveling to school by bus. A B C D

2. She is ride her bike to the market. A B C D

3. Some signs says you can not do something. A B C D

4. Where is he going at five on the morning. A B C D

5. Is there a lake to the right from the house? A B C D

Choose the odd one out.

1. A. beautiful B. souvenir C. interesting D. colorful

2. A. weather B. summer C. autumn D. winter

3. A. who B. how C. why D. this

4. A. tooth B. eye C. head D. aspirin

5. A. bought B. flew C. danced D. sang

TEST 3

I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them

1. STAIDIUM ………………………………………….

2. HOISPITAL ………………………………………….

3. SUPERIMARKET ………………………………………….

4. CINEIMA ………………………………………….

5. POEST OFFICE ………………………………………….

6. PHAREMACY ………………………………………….

7. THEATREA ………………………………………….

8. BEETWEEN ………………………………………….

II. Choose the correct answer to complete the sentences.

1. He looks different___________ his father.

A. at B. with C. from D. for

2. Ba has__________ days off than Mr. Trung.

A. much B. many C. less D. fewer

3. Hung is in his He___________ the guitar now.

A. play B. plays C. will play D. is playing

4. __________a lovely house!

A. How B. What C. When D. Where

5. My brotheris the__________ in my family.

A. more intelligent B. intelligent

C. most intelligent D. less intelligent

6. A________ works on the farm.

A. teacher B. doctor C. farmer D. journalist

7.________ do you usually do after school? – I read books and watch TV.

A. How B. What C. When D. Why

8. Lan lives__________20 Nguyen Tat Thanh Street.

A. on B. at C. to D. in

III. Reorder the words to complete sentences.

1. doctor/ see/ you/ the/ should.

……………………………………………………………………………………

2. My/ anything/ didn’t/ mother/ buy.

……………………………………………………………………………………

3. the/ is/ warm/ spring/ in/ weather?

……………………………………………………………………………………..

4. going/ we/ to/ are/ Nha Trang/ next weekend/ visit?

……………………………………………………………………………………..

5. fly/ he/ the/ wants/ kite/ to.

…………………………………………………………………………………….

IV. Read and answer the questions.

Hello! My name is John. I am from America. I’m having a wonderful time in Da Nang. The beach is nice. The hotels look beautiful and the seafood is excellent. The weather is lovely, so I go swimming most of the time. Yesterday, I met a pretty girl from Ha Noi. She was very friendly.

1. Where is Peterfrom?

………………………………………………………………………………………….

2. Where is henow?

…………………………………………………………………………………………

3. What is seafoodlike?

………………………………………………………………………………………..

4. What is the weatherlike?

………………………………………………………………………………………..

5. Did he meet a pretty girl fromHanoi?

……………………………………………………………………………………….

Đáp án đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 5

TEST 1

I. Put the correct verbs form of the sentences.

1. gave 2. are you making/ Is someonecoming

3. hasnever been 4. go 5. began- is still looking

6. died 7.going- watch 8. don’t have

II. Use the words and reorder the sentences.

1. He didn’t do his homework yesterday.

2. Which do you prefer: films orbooks?

3. My father is a good English teacher.

4. He will go to the theatre with his friend tomorrow.

5. I was born in 1990 in Hai Phong.

III. Choose one word whose underlined part is pronounced Identify A, B, C, or D.

1. D 2. B 3. C 4. D 5. A

IV. Choose the best answer.

1. D 2. C 3. A 4. B 5. C

6. D 7. B 8. A 9. C 10. B

TEST 2

I. Put the correct verbs form of the sentences.

1. went 2. travelled 3. has been

4. have never seen 5. died 6. Do you hear / is blowing

II. Circle the word in each group which is different.

1. A 2. C 3. B 4. C 5. A

III. Choose the words or phrases that are not correct.

1. B (travel) 2. A (riding) 3. B (say) 4. D (in) 5. D (of)

IV. Choose the odd one out.

1. B 2. A 3. D 4. D 5. C

TEST 3

I. Leave ONE unnecessary letter in these words to make them correct.

1. STADIUM 2. HOSPITAL 3. SUPERMARKET 4. CINEMA

5. POST OFFICE 6. PHARMACY 7. THEATRE 8. BETWEEN

II. Choose the correct answer to complete the sentences.

1. C 2. B 3. D 4. B 5. C 6. C 7. B 8. B

III. Reorder the words to complete sentences.

1. You should see the doctor.

2. My mother didn’t buy anything.

3. Is the weather warm in spring?

4. We are going to visit to Nha Trang next weekend.

5. He wants to fly the kite.

IV. Read and answer the questions.

1. He is from America.

2. He is in Da Nang.

3. The seafood is excellent.

4. The weather is lovely.

5. Yes, he did.