Đề khảo sát chất lượng đầu năm lớp 6 môn tiếng Anh năm 2020 | Daohongdonvenus.com

Bộ đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn tiếng Anh lớp 6 năm 2020 – 2021 gồm 4 đề thi, có đáp án kèm theo, giúp các em học sinh lớp 6 ôn tập các dạng bài tập tiếng Anh chuẩn bị cho bài thi khảo sát chất lượng đầu năm đạt kết quả cao.

Đồng thời giúp các thầy cô có thêm tài liệu tham khảo ra đề kiểm tra cho các em học sinh. Mời các bạn cùng tham khảo và tải tài liệu tại đây.

Đề thi khảo sát chất lượng đầu năm môn Tiếng Anh lớp 6

Đề khảo sát Tiếng Anh lớp 6 – Đề 1

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A. between

B. corner

C. packet

D. summer

2. A. popcorn

B. sausage

C. sandwich

D. balloon

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. summer

B. student

C. unhappy

D. umbrella

2. A. exciting

B. interesting

C. expensive

D. bridge

3. A. wool

B. foot

C. wood

D. boot

4. A. temple

B. engine

C. excite

D. elbow

5. A. India

B. pilot

C. invitation

D. inventor

Exercise 3:Give the correct form of the verbs in brackets

1. What you ___________ (do) last summer? – I ____________ (visit) Hue Imperial City

2. What the weather _______ (be) tomorrow? – It ______ (rain) all day. I __________ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food ______ (be) pineapple juice. She usually _______ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. How much _______ do you want, Mom?

A. oranges

B. apples

C. bananas

D. rice

2. We are going to Nha Trang ______ vacation this summer.

A. on

B. in

C. of

D. to

3. Mai ______ cooking some vegetables in the kitchen.

A. do

B. does

C. are

D. is

4. It’s very _______ you to help me, Peter.

A. kind at

B. kind

C. kind of

D. kind to

5. What does she _____ now?

A. wants to do

B. want to do

C. want do

D. wants do

6. What is he ______ to do?

A. go

B. goes

C. going

D. is going

7. David often ________ his camera to his picnic.

A. to bring

B. bring

C. brings

D. bringing

8. I stay at home _____ my mom because she’s sick

A. on

B. with

C. to

D. in

9. I like New York ______ the people are very friendly.

A. so

B. and

C. after

D. because

10. Life in the city is ________ than life in the countryside.

A. noisier

B. noisy

C. noisyer

D. more noisy

Exercise 5: Read the following text and choose the correct answer

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ______ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) _______ watch TV. He only wanted to go to (3) _______. He was tired and his head was (4) ______.His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some fruits and some orange juice. Then he went to sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. My favourite subject is Maths.

__________________________

2. It will be hot and sunny tomorrow.

__________________________

3. She is going to stay with her grandparents on her summer holiday.

__________________________

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. come/ Where/ ,Tony/ do/ you/ from/?/

__________________________

2. The/ will/ sunny/ next/ weather/ be/ week/./

__________________________

3. The/ cheap/ in/ Ha Long/ food/ is/ Bay/./

__________________________

-The end-

Đề khảo sát Tiếng Anh lớp 6 – Đề 2

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A. who

B. where

C. whale

D. why

2. A. come

B. city

C. class

D. cook

3. A. eraser

B. desk

C. house

D. student

Exercise 2: Choose the word that has the different main stress

1. A. python

B. below

C. peacock

D. funny

2. A. around

B. monkey

C. quickly

D. circus

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Jim never ________ at the school canteen.

A. is eating

B. eats

C. eat

D. doesn’t eat

2. Which place would your family like ______? – New York.

A. visit

B. visits

C. visiting

D. to visit

3. ______ grows vegetables.

A. An farmer

B. Farmers

C. Farmer

D. A farmer

4. An astronaut can ______ the spaceship and walk in space.

A. get out of

B. gets out

C. get out

D. gets out of

5. _____________? – My favorite season is summer.

A. What your favorite season?

B. What’s your favorite season?

C. What are your favorite season?

D. What’s you favorite season?

6. What did she do yesterday? – She ________ with her friends

A. goes swimming

B. went swimming

C. goed swimming

D. is going swimming

7. ______ would you like to visit, a museum or a pagoda?

A. Which place

B. Who

C. How many

D. How much

8. Where is he going to ______ in Hue?

A. stay

B. stays

C. staying

D. goes

9. There are four _____ in a year.

A. spring

B. summer

C. seasons

D. winter

10. It ______ warm and foggy in Paris tomorrow.

A. is

B. are

C. will be

D. will is

Exercise 4: Translate the following sentences into English

1. Tôi thích mùa xuân vì có rất nhiều hoa

_______________________________

2. Ngày mai thời tiết sẽ như thế nào?

_______________________________

3. Đồ ăn rẻ ở vịnh Hạ Long.

_______________________________

Exercise 5: Read the following and choose the best answer

Last Monday afternoon, Fred came home (1) ______ school with a headache. He didn’t do his homework. He (2) ________ watch TV. He only wanted to go to (3) _______. He was tired and his head was (4) _______. His mother took him some rice to eat. But he wasn’t hungry. He only had some fruits and some orange juice. Then he went to sleep. What a (5) _______ day.

1. A. to

B. from

C. between

D. and

2. A. doesn’t

B. isn’t

C. don’t

D. didn’t

3. A. bed

B. zoo

C. school

D. class

4. A. cold

B. cool

C. hot

D. sunny

5. A. wonderful

B. terrible

C. happy

D. great

Exercise 6: Reorder these words to make meaningful sentences

1. and/ Chocolate/ lot/ of/ fat/ has/ a/ sugar/.

______________________

2. summer/ Where/ go/ last/ did/ you/ holiday/ ?/

______________________

3. Hanoi/ people/ has/ a lot of/ and/ tall buildings/ ./

______________________

Exercise 7: Rewrite the following sentences

1. There are not so many people in my village. (have)

______________________

2. London isn’t as beautiful as New York. (more…. than)

______________________

3. It will be stormy and windy tomorrow. (weather)

______________________

-The end-

Đáp án đề thi KSCL đầu năm môn Tiếng Anh lớp 6

Đáp án đề khảo sát Tiếng Anh lớp 6 – Đề 1

Exercise 1: Choose the word that has the different main stress

1. A

2. D

Exercise 2: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. B

2. A

3. D

4. C

5. B

Exercise 3:Give the correct form of the verbs in brackets

1. What did you _____do______ (do) last summer? – I _____visited_______ (visit) Hue Imperial City

2. What will the weather __be_____ (be) tomorrow? – It __will rain____ (rain) all day. I ___watched_______ (watch) weather forecast an hour ago.

3. Her favorite food __is____ (be) pineapple juice. She usually ___drinks____ (drink) a glass of pineapple juice everyday.

Exercise 4: Choose the correct answer

1. D

2. A

3. D

4. C

5. B

6. C

7. C

8. B

9. D

10. A

Exercise 5: Read the following text and choose the correct answer

1. B

2. D

3. A

4. C

5. B

Exercise 6: Make questions for the following answers

1. What is your favorite subject?

2. What will the weather be tomorrow?

3. Who is she going to stay with on her summer holiday?

Exercise 7: Rearrange the words to make meaningful sentences

1. Where do you come from, Tony?

2. The weather will be sunny next weekend.

3. The food is cheap in Ha Long Bay.

Đáp án đề khảo sát Tiếng Anh lớp 6 – Đề 2

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest

1. A

2. B

3. A

Exercise 2: Choose the word that has the different main stress

1. B

2. A

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. B

2. D

3. D

4. A

5. B

6. B

7. A

8. A

9. C

10. C

Exercise 4: Translate the following sentences into English

1. I like spring because there are a lot of flowers

2. What is the weather like tomorrow?

3. The food is cheap in Ha Long Bay.

Exercise 5: Read the following and choose the best answer

1. B

2. D

3. A

4. C

5. B

Exercise 6: Reorder these words to make meaningful sentences

1. Chocolate has a lot of fat and sugar.

2. Where did you go last summer?

3. Hanoi has a lot of people and tall buildings.

Exercise 7: Rewrite the following sentences

1. My village doesn’t have so many people

2. New York is more beautiful than New York.

3. The weather will be stormy and windy tomorrow.

………..

Mời các bạn tải file tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết